FİLİSTİN KİMİN DİN KARDEŞİ?

Filistin, İslâm dünyasının kanayan yaralarından birisidir. İslâm dünyası, Filistin halkının işgalci devlet tarafından gördüğü zulüm ve işkenceye karşı tepki gösteriyor, kınıyor ve işgal edilen bölgelerin derhal Filistin Devletine geri verilmesini talep ediyor, Filistin’in haklarını Filistin’den ve yöneticilerinden daha fazla savunuyorlar.

Fakat nedendir bilinmez, Filistin’in bugün yönetiminde söz sahibi olanlar aynı hassasiyeti başka diyarlarda işkence gören, soykırıma uğrayan din kardeşleri için gösteremiyorlar veya göstermek istemiyorlar.

Filistin’in veya genel olarak konuşmak gerekirse Arapların, İslâm davası bilincine sahip olmadıkları ve din kardeşlerinin gördükleri zulümlere karşı sessiz durması bir yana bu politikaları desteklediği görülmektedir.

Çin hükümetinin Doğu Türkistan’da sürdürmekte olduğu soykırım politikaları bütün dünyanın bildiği bir sır…

Dünyanın Çin virüsünden muzdarip olduğu şu dönemde, Çin’den birçok yardım aldığını ve bunun için teşekkürlerini ileten Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Çin Devlet Başkanı ile yaptığı görüşmedeÇin’in Sincan Özerk Bölgesi ve Hong Kong’taki temel çıkarları ile ilgili diğer konularda meşru konumunu desteklemeye devam edeceğiz.” Şeklinde bir konuşma gerçekleştirince haklı olarak Doğu Türkistan’ın Sürgündeki Başbakanı İsmail Cengiz de bir karşı açıklama yapmıştır.

Türk-İslâm davasına gönül vermiş ve bu dava uğruna senelerini harcayan kişiler olarak Doğu Türkistan’da uygulanan soykırım politikalarını bir kez daha kınıyor ve bunun derhal son bulmasını istiyoruz.

Son olarak şunu da söylemek isterim ki; Bu, Filistin’den ve Araplardan yediğimiz ilk kazık değildir ve son da olmayacaktır…

Tanrı Türk’ü Korusun!

Doğu Türkistan’ın Sürgündeki Başbakanı İsmail Cengiz’in açıklaması da tarihe bir not şeklinde olacaktır.

 “Uğruna göz yaşı döktüğümüz, paramızı, pulumuzu, azığımızı paylaştığımız, ümmet diyerek bağrımıza bastığımız, yağmur-çamur demeden düzenlenen mitinglerde feryat ettiğimiz, davalarına karınca kararınca destek verdiğimiz Filistin yönetiminin, Müslümanlara zulmeden Çin yönetiminin Doğu Türkistan’da uygulamış olduğu soykırım politikasını haklı ve yerinde bulması, İslam davası açısından, ümmet davası açısından utanç vericidir.

Kuran-ı Kerim’de; zalimleri sevmemek, (Hûd, 11/ 113.) yanlarında bulunmamak gerektiği (El-En’âm, 6/ 68.) anlamındaki ayetler, zulmün İslamla asla bağdaşmayacağı, Müslümanın zalim ile barışmayacağına işaret eder. Ayrıca Müminlerden, iman edenleri bırakıp kafirleri ve münafıkları dost edinenlerden Kuran-ı Kerim’de (El-Mâide, 5/ 51; et-Tevbe, 9/ 23.) zalimler diye söz etmektedir.

Son olarak Müslümanları zalimlerin yanında yer alan Filistin için kurban bağışında bulunmamaya davet ediyor, Mahmud Abbas ve yandaşlarını Allah’a havale ediyoruz.”

Please follow and like us:
The following two tabs change content below.