2021 Yılında Misak-ı Zafer

Yaşarken uzun, geçerken zorlu bir sene oldu. Misak-ı Zafer olarak siz kıymetli okuyucularımızın destekleri ve içimizdeki sönmez Türklük ateşiyle bir yılı daha geride bırakmış bulunuyoruz. 2020 defterini kapatıp 2021’e odaklanırken, Misak-ı Zafer olarak geçen yıl içinde neler yaptığımızı kısaca hatırlamanın, yapacaklarımızı önden duyurmanın faydalı olduğuna inanıyoruz. 

Google’ın bizlere sunduğu analiz hizmetinden aldığımız veriler ışığında 2020’de 113 ülkeden 32 bin okurla buluşmuş olmanın sevincini yaşıyor, dünyaya Türk’ün sesini bir nebze de olsa duyurduğumuz için yeni yıla büyük bir gurur ve azimle giriyoruz. Daha yeni başlıyoruz. Bununla birlikte yeni bir platforma, YouTube’a girmiş bulunmaktayız. Burada henüz yeniyiz, 44 videomuz ile sesli-görsel alanda da Türk’ün sesini duyurmaya, unutulan değerlerimizi hatırlatmaya ve Türkeli’nin farklı noktalarından konuklarımızı takipçilerimizle buluşturmaya çalışıyoruz. YouTube kanalımızda neler yaptığımızı görmek için bağlantıya tıklayabilirsiniz. Ayrıca Misak-ı Zafer TV’de elimizdeki imkanlar dahilinde özgün parçalar kullanmaya çalışıyoruz. Bu konuda bizlere yardımcı olan T. Burak Özgü ve Muhammed Âkif‘e de ayrıca teşekkür ediyoruz.

Veriler bir yana 2020’de Güney Azerbaycan ve Kırım üzerine iki farklı dosya yayımlamış bulunuyoruz. Takipçilerimiz için müjde: nasipse 2021’de Güney Azerbaycan ve Kırım dosyalarımızı ek yazılarla yeniden tasnif edilmiş olarak bastırıyoruz. Bu vesileyle 2021’de Ahıska ve Türkmeneli dosyalarımızın da sizlerle buluşacağını gururla duyuruyoruz.

Misak-ı Zafer olarak 2021’de Türk’ün sesini dünyada internet bağlantısı olan her ülkede duyurmak, bu sırada Türk’ün fikrini yaymak ve anlatmak en birinci amacımız. Bununla birlikte Türkçesi “Dünya için Türkler” olan Turks for the World kategorimize İngilizce harici yabancı diller eklenecek, YouTube Misak-ı Zafer TV kanalımızda gerçekleştirdiğimiz söyleşiler ve üzerinde durduğumuz meseleler daha geniş çevrelerce anlaşılmak adına altyazı ile desteklenecektir.  

Bu sene internet sitemizde yeni biyografiler yayımlanacak, Tarihi Vesikalar arşivimize yeni vesikalar eklenecek, şehitlerimiz anılırken Türk şehirleri tanıtılacak, kitap incelemeleri yapılacak ve dünyanın bir ucunda Türklük için yaşamış ve yaşatmış büyüklerimizin hayatları duyurulmaya devam edecektir. Bununla birlikte Tarım kategorimizde Türk çiftçisi için çözüm aramaya devam edecek; Coğrafya, Spor, Ekonomi, Tarih, Edebiyat, Diplomasi ve Teknoloji alanlarında yeni yazılar internet sitemizde yerini alacaktır.

2021 yılında her ay twitter üzerinden bir konu belirleyeceğiz. Burada Misak-ı Zafer yazarları tarafından kaleme alınan yazıları ve hazırlanan videoları belirli bir sırayla paylaşacağız. Ocak ayının konusu Osmanlı İmparatorluğu olarak belirlenmiştir. Twitter üzerinden bizleri ve paylaşımlarımızı bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca instagram üzerinden canlı yayınlarımıza devam edeceğiz, canlı yayınlarımızdan ve duyurularımızdan bağlantı üzerinden haberdar olabilirsiniz.

Yeni yıl için temennilerimizi paylaşmadan evvel, bu sene yayın hayatına başlamış iki oluşumu kutluyoruz. Bunlardan ilki “True Agency”. Kendileri çeşitli dillerde Türkeli coğrafyasını, Türk tarihini ve kültürünü sosyal medya üzerinden tanıtmak amacıyla kurulmuş bir “ajans”. Misak-ı Zafer olarak bu faydalı ve gerekli oluşumu destekliyor, kendilerine çıktıkları bu yolda muvaffakiyetler diliyoruz. instagram ve twitter hesaplarını bağlantılar üzerinden takip etmeniz pek mümkündür. Bir diğer bahse değer oluşum ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde Türk Milliyetçileri tarafından kurulan Telkin Dergisidir.  Telkin’in de twitter ve instagram hesaplarına bağlantılardan ulaşabilir, takip edebilirsiniz.

Misak-ı Zafer olarak 2021 yılının Türk’ün yılı olmasını diliyor; Kırım, Türkmeneli, Güney Azerbaycan, Doğu Türkistan ve nice Türk ilinin huzura kavuşmasını diliyoruz. Bağımsız Türk devletleri arasında dilde, fikirde ve işte birliğin arttığını görmeyi umuyor, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hususunda hür Türk devletlerinin ortak hareket etmesini bekliyoruz. Ülkemizde refahın arttığı, kadın cinayetlerinin, terörün son bulduğu ve küresel salgının son bulduğu ve Büyük Türk Birliği ülkümüze bir adım daha yaklaştığımız bir yıl olması temennisiyle…

 

 

Please follow and like us:
The following two tabs change content below.