İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi Doğu Kampüs ve Hazırlık

Bilkent Üniversitesi,doğu kampüs büyük ihtimalle çoğu mezunun ve öğrencinin en az bir dönem vakit harcadığı yerdir.Büyük çoğunlukla hazırlık öğrencilerinin varlığı sizi bir çok açıdan rahatlatmaktadır öğrenciler arası yaş farkı açısından çünkü hepinizin bildiği gibi üniversitenin ilk senesinde çoğu zaman büyük yaş farkları oldukça şok edici etki yaratmaktadır.Her kesimden ve yapıdan kişilerin olması ve kendinize ait bir çevre oluşturmanız en büyük artılarından biridir gelecek üniversite yıllarınız için de.Ayrıca,doğu kampüsün en büyük yardımcı olduğu durum ise-özellikle hazırlık öğrencileri için-evden uzan kalan insanlar ile bir arada olduğunuz için adeta yeni bir aile ortamı oluşmaya başlamaktadır. Geceleri odalardaki toplanılıp edilen sohbetler, mutfakta demlenen çayların tadını büyük ihtimalle tekrar bulunması zordur.

Bu esnada doğu kampüsün avantajlarının yanında diğer önemli bir nokta da hazırlığın akademik eğitimidir. Kabaca hazırlık sisteminden bahsetmek gerekirse N ve D binasında ana birimler olmak üzere sürekli bilindiği gibi 5 kurdan oluşan bir ve dönemlik 2 kurun olduğu sürekli sınıf karılması ile ilerleyen sistemden oluşmaktadır. Hocalarının hepsinin DELTA eğitim programı mezunu olması ve samimiyetleri size oldukça güzel bir başlangıç sağlamaktadır üniversitenin ilk senesi için. Bölümdeki ENG101-102 derslerine ek olarak hazırlıkta öğrenilen yazı secileri,sunum hazırlıkları ve sunuşları,kütüphane kullanımı,ve daha bir çok noktada geniş çaplı bir eğitim-öğretim dönemi vermektedir.Buradaki en önemli olan ise şudur ki hazırlık size adeta bir geçiş dönemi sağlamaktadır liseden üniversite hayatına geçiş için yani ayrıca sizi üniversite hayatına da hazırlamaktadır.Okulun onlie sistemi olan SRS’i,kampüsü,Ankara’yı vs. öğrenmeye başlıyorsunuz İngilizce öğreniminin yanında. Ayrıca hazırlıkta sürekli karılan sınıfların yardımı ile de edindiğiniz çevre büyük ihtimalle üniversite yaşamınız boyunca yanınızda olacak çevrenizi oluşturmak için birebirdir.

Bilkent Üniversitesini genel olarak tanıtan yazımız için:https://misakizafer.com/2019/07/25/bilkent-universitesi-ve-ogrencilik/

Please follow and like us:
The following two tabs change content below.

Merih Karacakaya