DEMOKRATİK ZMO-GENÇ(!)

2015 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni bölümünde lisans eğitimime başladım. Türkiye’nin en köklü Ziraat Fakültesi’nde eğitim göreceğim için yüreğimde oluşan heyecanın yanı sıra Türk tarımına ve Türk milletine hizmet edeceğim için de ayrıca sevinçliydim. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümünde eğitimime başladığım ilk günden itibaren, Türk milletinin en temel ihtiyacı olan hayvansal gıda üretiminin geliştirilmesi ve vatandaşlarımızı bu hayvansal gıdalar ile en ucuz şekilde nasıl buluşturabileceğimiz konuları hakkında çalışmayı kendime hedef olarak belirlemiştim. Kendime belirlediğim bu hedef çerçevesinde, teorik ve pratik çalışmalar yapmalı ve kendimi geliştirmeliydim.

İşte tam burada ZMO-Genç ile tanıştım. ZMO, Ziraat Mühendisliği okuyan öğrencilere mesleki alanda kendilerini geliştirmeleri için konferanslar ile eğitimler veriyor, çevrede bulunan tarım arazilerine ve çifliklere götürerek pratik yönden de gelişmelerini sağlıyordu.

Türk tarımına hizmet ateşiyle yanıp tutuştuğum için, ZMO’nun verdiği eğitimlere katılarak kendimi geliştirmeyi hedefliyordum.

Bu heves ve istekle ZMO-Genç’in fakültemizde kurduğu tanıtım ve üye kaydı yaptıkları stantlarına gittim. Üye olmak istediğimi, eğitimlerine ve çalışmalarına katılmak istediğimi stantta bulunan ve kendilerini ZMO’nun temsilcisi olarak tanıtan kişilere belirttim.

Fakat beni ZMO-Genç yapısına alamayacaklarını söylediler. Nedenini merak edip sorduğumda ise “Seni üye yapamayız.” Diyerek oradan uzaklaşmamı istediler.

Meraklı bir kişiliğe sahip olduğum için “Neden üye olamadım?” sorusunun cevabını aramaya başladım. Bu soru karşısında bulduğum cevaplar nedeniyle adeta dilim tutulmuş ve şoke olmuştum. Kendilerini ZMO’nun temsilcisi olarak tanıtan kişiler, birçok yasadışı eyleme katılmış, birçok yasadışı sol örgütle bağlantıları olan bölücü düşüncelere sahip şahıslar olduklarını öğrendim. Kendi bölücü düşüncelerine sahip olmayan, benim gibi onlarca öğrenciyi sadece Türk milliyetçisi olmaları nedeniyle ZMO-Genç’e üye yapmadıklarını gördüm.

Fakat benim Türk milliyetçisi olduğum alnımda yazmıyordu ki. Türk milliyetçisi olduğumu nereden biliyorlardı? Bu sorunun cevabını da çok geçmeden buldum. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni kazandığım ilk gün bu kişiler tarafından tabiri caizse fişlenmiştim.

Kendini ZMO’nun temsilcisi olarak tanıtan kişileri ise şahsen tanımanıza lüzum yoktu. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde herhangi bir öğrenciye ZMO-Genç’i sormanız durumunda alacağınız yanıt her zaman aynı olacaktı. Bu kişiler, terör örgütünün üniversitelerde bulunan yapılanmalarında boy gösteriyorlardı. Kendi bölücü fikirleri doğrultusunda yaptıkları eylemler bir yana, ZMO-Genç’i kendi bölücü düşüncelerine göre şekillendiriyorlar, Türk tarımını geliştirmeyi amaçlayan ZMO’nun da adını lekeliyorlardı. Halen bu zihniyetteki şahıslar tarafından yön verilen ZMO-Genç, Türk tarımını kendilerince geliştirmeye çalışıyorlar.

Haziran 2019’dan beri Türk tarımının gelişmesi, tanıtılması amacıyla yazılar yazdığım Misak-ı Zafer sitesinde, 19.04.2020 Pazar günü yayınlanan “ODA MI ÖRGÜT MÜ” yazıma karşılık olarak dolaşıma sürülen, anlamakta güçlük çektiğim, birçok yazım ve imla hatasına sahip olan açıklamaları okudum.

Yapılan sözde açıklamalarda, Sivas, Çorum ve Kahramanmaraş’ta gerçekleşen canice katliamların bir nevi faili olduğum iddia edilmiş, bugüne kadar eline aşı bıçağı dışında kesici bir alet almayan şahsım için fakültelerde “sallama ve satır” kullanarak öğrencilere saldırılarda bulunduğum ve ayrıca “çetecilik” yaptığım söylenmektedir. Öncelikle Sivas, Çorum ve Kahramanmaraş’ta gerçekleşen canice katliamları kınıyor ve yaşamını yitiren vatandaşlarımızı üzüntüyle hatırlıyorum.

Yaptığımız açıklamada geçen ve halen cevaplanmamış olan soruları tekrar soruyorum;

  • Sizce PKK ve DHKP-C terör örgütleri midir?
  • Bu iki terörist örgütün canice katliamlarını kınıyor musunuz?
  • Terör saldırılarından birinde canice şehit edilen savcı Selim Kiraz’a üzülüyor musunuz?

Bir diğer husus ise sözde şahsım, ZMO-Genç üyelerine saldırmış ve bunun akabinde Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından yürütülen disiplin soruşturması sonucunda uzaklaştırma cezası almış olmamdır.

Bu açıklamayı yazan arkadaşlara buradan net bir şekilde belirtmek istiyorum ki, şahsıma karşı açılmış hiçbir idari veya adli soruşturma yoktur. Hakkımda verilmiş ve uygulanmış bir cezai işlem de bulunmamaktadır.

Hal böyle iken, yine aynı açıklamada geçen TMMOB yönetmeliğine göre ZMO-Genç yapısına katılmamda kanuni hiçbir engel bulunmamaktadır. ZMO-Genç yapısına katılmak istemem, yönetimde bulunan kişilerin siyasi emellerine ulaşmaları amacıyla engellenmiştir.

Sadece Türk milliyetçisi olmam nedeniyle üyeliğimin engellenmesi, ZMO’nun “İnsan hak ve özgürlüklerine saygı, hukukun üstünlüğü ve demokrasinin kuralları içerisinde kalarak toplumun demokratikleşmesi” görüşüne aykırı hareket edilmiştir.

Bu durumda, mağdur edilen ve demokratik hakları ellerinden alınan Türk milliyetçileridir.

Türk tarımını geliştirmek için akın akın geliyoruz!

Please follow and like us:
The following two tabs change content below.