Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi

Merhaba arkadaşlar ben Şahin Altıntaş.
Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde 4.sınıf öğrencisiyim. İlk önce eczacılık mesleğini daha sonra kendi üniversitemdeki eczacılık lisan eğitimini tanıtacağım. Eczacılık eğitimi ülkemizde (İngilizce hazırlık hariç) 5 yıllıktır. 4 dönem boyunca eczacıların istihdam olunduğu çeşitli sektörlerde staj yapılır.
Eczacılık ülkemizde her ne kadar sadece serbest eczacılık olarak algılanıyor olsa da gerçekte öyle değil. Akademik olarak lisansüstü bilimsel çalışmalar yapmak, ilaç firmalarında ve endüstri alanında çalışmalar yapma, eczacılık meslek örgütlerinde ve ecza odalarında görev almak ve uzmanlık yapmak gibi birçok alanda eczacılık mesleğinin çalışma alanlarıdır.
Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ise Türkiye’nin ilk eczacılık fakültesi olup 1960 yılında kurulmuştur. Halen 10 anabilim dalında akademik kadroları tam şekilde eğitim verilmektedir. Fakültemiz 2 bloktan oluşmaktadır. 160 kişilik 3 amfi ve toplam 990 kişilik 12 derslik bulunmaktadır.
İlk sınıftan itibaren son sınıfa kadar tüm uygulama derslerini toplam 8 farklı öğrenci laboratuvarında almaktayız. Fakültemizde 400 ve 120 kişilik iki adet konferans ve 60 kişilik bir toplantı salonu bulunmaktadır. Fakültemizde müze eczanesi, cihaz ve kimyasal madde müzesi bulunmaktadır. Her anabilim dalımızın araştırma ve iki adet merkez laboratuvarı bulunmaktadır.
Bilimsel araştırmalarda kullanılmak üzere kullanılan deney hayvanlarının izlenmesi için hayvan evi fakültemizde mevcuttur. Fakültemizde 56 profesör, 13 doçent, 12 yardımcı doçent ve 49 araştırma görevlisi bulunmaktadır. Fakülte kütüphanesinde 21.000 eser bulunmaktadır. Bunların çoğu kitap ve süreli yayın olmakla birlikte bunların yanında yüksek lisans ve doktora tezi de bulunmaktadır.
*ANKARA ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ ECZACILIĞA YÖN VEREN VE KALBİNİN ATTIĞI YERDİR.*
Ayrıca Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi hakkındaki yazımızı okumak için https://misakizafer.com/2019/07/21/eczacilik-meslegi-ve-gazi-universitesi-eczacilik-fakultesi/ tıklamanız yeterli.
Please follow and like us:
The following two tabs change content below.

Şahin Altıntaş