Türk Aklı!

Türk Aklı!

Evet, biz geçmişi asırlara dayanan ve dünya üzerinde birçok etki yaratmış bir ırkız.

Hafızası güçlü bir milletin fertleriyiz.

Türk aklı dediğimiz kavram, kimine göre kısa yol kimine göre sivri zekâ olarak anlaşılsa da aslı, Türklerin zeki bir millet olduğunu belirtir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün de Nutuk da bahsettiği gibi” Yurdumuzu, dünyanın en mamur ve en medeni memleketleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi, en geniş, refah, vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Milli kültürümüzü, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız.”

” Türk milletinin karakteri yüksektir; Türk milleti çalışkandır, Türk milleti zekidir. Çünkü, Türk milleti milli birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir. Ve çünkü, Türk milletinin, yürümekte olduğu terakki ve medeniyet yolunda, elinde ve kafasında tuttuğu meşale, müspet ilimdir.

Milletimizin refahı bu dizeleri iyi anlayarak ve tahlil ederek yükselecektir. Daha sonra doğuştan gelen yüksek Türk aklını bilime ve teknolojiye, yönlendirmek, ırkımızı geri kalmışlığın tüm sebeplerinden kurtarmak gerekecektir.

Peki nasıl olacak bu?

İktisat, psikoloji, biyoloji, girişimcilerin hayatları, bilim kurgu, yazılım, uçaklar, robotlar, savunma sanayi gibi birçok alanda Türk gençlerinin bu alanda çalışmaları, gelişmeleri ve uzmanlaşmaları gerek.

Akıllara gelen soru belli…

-Zira geçim derdine düşmüş bir kişiden, roketlere alternatif yeni itme sistemleri tasarlamasını nasıl beklersiniz?

Ekonomi!

Sağlam ekonomisi olmayan bir milletin temel sıkıntısı geçim derdi.

Peki bu alanlarda yoğun gayret ve çaba göstermemiz bizi milli bir ekonomi alanına sahip ederek hem dışa bağımlılıktan kurtaracak hem geçim derdine düşmeyen bir nesil yetiştirmeyecek mi?

Tabi ki evet… Ama basit değil!

Şuan  Türkiye’de yapay zekaya can versek, kablosuz elektrik çağı başlatsak, roketlerden daha gelişmiş itme sistemleri yapsak, nano teknoloji platformları kursak işte o zaman muasır medeniyetler seviyesinin zirvesinde yer alırız.

Bunlar olduğunda göreceksiniz ki, Türk milleti diğerlerinin onlarca yılda kat ettiği mesafeyi çok kısa zamanda alacaktır.

Yeter ki günlük siyasi polemiklerden, anı kurtaran çalışmalardan, saatlik zevk ve hazlarımızdan vazgeçip boş meşgalelerimizi bir kenara bırakıp geleceğe yön veren ilmi çalışmalar üzerine yoğunlaşalım.

Okuyalım, araştıralım, çalışalım ve gayret edelim göreceğiz ki Türk milleti tekrardan dünyanın  süper güç konumuna sahip olacaktır.

Unutmayın! Bizler çağ açıp çağ kapatan Fatih’in torunları, on altı kez yıkılmış olan ama şanla şerefle 17. Türk Devletini kuran Mustafa Kemalin askerleriyiz.

Türk Aklına hayalperest diyenler gelecekte bize gıpta ile bakacaklardır.

Ve Fatih’in Şahi topu tekrardan ateşlendi, Seyit Onbaşı top mermisini tekrar sırtladı, Mustafa Kemal Samsun’a tekrar çıktı diyeceklerdir.

Türk Yılmaz Türk Usanmaz

Türk Önde Türk İleri!

MZHSD

Hasan Süha Doğan

 

 

 

 

 

Please follow and like us:
The following two tabs change content below.

Hasan Süha Doğan

Dün Bugün Yarındı..

Latest posts by Hasan Süha Doğan (see all)

7 thoughts on “Türk Aklı!

  1. Kaleminize sağlık H. Süha bey, Türk gençliği için çok haklı bir yazı olmuş.

    1. Yazı güzel ama eksik olmuş. Biz sanlı tarihimizi yazarken zahiri ilimlerin yanında batıni ilimlere de deger vererek bu günlere gelmişiz.
      “Okuyalım,araştıralım, çalışalım ve gayret edelim görecez ki Türk milleti tekrardan dünyanın  süper güç konumuna sahip olacaktır.” demişsiniz.
      Bunu başarmak için islam ahlak ve faziletini bir kenara bırakmadan , gerçek bir müslüman gibi yaptığımız her işte önce Allah rızasını içimize işlememiz gerekir. Yoksa dünyanın süper gücü olsak kime ne fayda.

      Saygılarımla

Comments are closed.