Şehit Fırat Çakıroğlu’nun 30 Mayıs 2014 Tarihli Konuşması

Kimi kanı bozukların malum donuk süreci sınır kapılarında alkışladığı o kara günlerde, sözde üniversite statüsündeki Ege Üniversitesinde temiz yürekli Türk evlatlarının çığlığı şu an olduğu gibi ele ayağa düşmüş bir şekilde duyulmuyordu. Milletvekilleri bu kepazeliğe sessiz, ilgili makamlar ise kirli kalplerindeki iktidar hırslarıyla tepkisizce bu vahşi teröristlerin attığı ciritlerin mesafesini ölçmekle meşguldü.

O yıllarda, Ege Üniversitesi Tarih Bölümü öğrencisi Fırat Çakıroğlu ve dava arkadaşları, Türk gençlerinin terör örgütünün tahakkümü altındaki üniversitelerde okumasından rahatsız bir şekilde mücadele ediyor, haklı mücadelelerinde tek adım geri atmıyorlardı.

Fırat Çakıroğlu, Türk Milletinin şehididir. Bugün kendisini “çetecilik, gericilik” ile suçlayan ahmaklar sürüsü 2014-2015 yıllarında kendisinin himayesinde sınavlara giriyor, Türk Milliyetçilerinin gösterdiği dik duruş ile bu haksızlığa ses çıkaramasa da kendilerini de yakan bu ateşi içten içe lanetliyordu.

Fırat Yılmaz Çakıroğlu, Türk Milleti için sadece 20 Şubat tarihinde adı bağırılarak anılacak bir isimden ibaret değildir. Yaşadığımız her gün bize Fırat Çakıroğlu’nu ve memleketimizi bu kara günlere sürükleyenleri hatırlatır. Fırat Çakıroğlu’nu dualarla, bu karanlık günlerin müsebbiblerini ise kendilerine yakışanlarla anarız.

Rahmetli Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun 30 Mayıs 2014 tarihinde “Ege Üniversitesinde Terörist İstemiyoruz” Başlıklı basın açıklamasından önceki konuşmasını sizlere sunmadan önce, dönemin Ege Üniversitesi Rektörü Hatice Beril Dedeoğlu’nu, Fırat Çakıroğlu şehit olduğu günün gecesinde AVMlerde çay içenleri ve İzmir Mebusunu da anıyorum! Kendileri de unutulmayacaklar.

“Ecel yılar, Fırat Yılmaz!”

“Bugün burada, azınlığın çoğunluğu tahakkümü altına aldığı bir ortam var. Maalesef bugün burada bu duruma ses çıkaran vatan evlatları bu kadarla sınırlı. Biz, biliyorsunuz “Ege’de Terörist İstemiyoruz” sayfasını Ülkü Ocaklarının Üniversite Teşkilatı olarak kurduk. Burada toplanmamızın hiçbir siyasi gayesi yoktur arkadaşlar. Burada bize eşlik eden arkadaşlara, hepinize gönülden teşekkür ediyorum. Basın açıklamasına geçiyoruz arkadaşlar hepinize tekrardan teşekkür ediyorum. Bu mücadeleyi 20 kişi kalsak da bu şerefsizlere, vatan hainlerine karşı yürüteceğiz Allah’ın izniyle. Rektörlüğün (Hatice Beril Dedeoğlu), Özel Güvenliğin, Emniyet’in de üzerine görev olan sorumlulukları yerine getirmediği apaçık ortadadır. Devlet iradesi, hiçbir şekilde Ege Üniversitesinde tezahürünü gösterememektedir. Devlet iradesi diye bir şey Ege Üniversitesinde yoktur. Bu teröristlerle mücadele etmek kolluk kuvvetlerinin asli görevidir, onlar bu görevi yerine getirmedikleri için biz vicdani olarak bunu kendimize şart koştuk ve bir şekilde mücadele etmeye çalışıyoruz. Bunu da herkes bilsin, mücadelemizden yılmayacağız arkadaşlar.”

Fırat Yılmaz Çakıroğlu

30 Mayıs 2014, İzmir.

– Bayram Köroğlu

Please follow and like us:
The following two tabs change content below.