Muhsin Yazıcıoğlu’nun Annesine Mektubu

Bugün 25 Mart 2020. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun kalleşçe şehit edilişinin 11. sene-i devriyesi. Okurken duygularıma hakim olmakta güçlük çektiğim bu mektup, sadece Muhsin Yazıcıoğlu’nun değil, 12 Eylül Askeri Darbesinden sonra cezaevlerinde yatan tüm Ülkücülerin annesine mektubudur. Muhsin Başkan’ın en güzel örneklerinden bir tanesi olduğu başı dik Anadolu çocuğunun, sarılmaz iradenin ve güzel ahlakın dışarıya mektubudur. Muhsin Başkan, bu mektubu 8 Mayıs 1983 tarihinde, Mamak Askeri Cezaevinden, annesi Fidan Yazıcıoğlu’na göndermiştir.

Muhsin Yazıcıoğlu ve Annesi Fidan Yazıcıoğlu, Mekke. 2005.

Bu vesileyle ben de, Ruhi Kılıçkıran’dan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na tüm ülkücü şehitleri ve Fidan Yazıcıoğlu Anamızı rahmetle anıyorum. Aziz ruhlarına Fatiha.

Muhsin Başkan Cezaevinde.

ANAMA MEKTUP

Bugün Sekiz Mayıs “Anneler Günü”,  hatırlanıp kucaklanıyormuş anne ve sevgi(!) Kalplerde şefkatle tam koca bir gün(!) hatırlanıp kucaklanıyormuş anne ve sevgi(!)

Ben seni bugün hatırlamadım anne, sana karşı sevgim aynıydı yine. Benim sevgim sığmaz ki öyle bir güne. Bir ömür de olsa doyamam sevgine.

Her an ruhumu ısıtır sıcaklığın, seni düşünmek bile doyumsuz bir zevk, ızdırabı tarifsiz senden uzaklığın. Sensin benim dünyama ışık ve renk…

Özledim ışıl ışıl sevgi dolu gözlerini, ne güzel göğsüne yaslanıp öyle ağlamak!.. Ellerimle yırtardım o gül yüzlerini, zevk verirdi nasırlı ellerinde hırpalanmak…

Yine arıyorum dostluk dolu o yüzün, hep ben muhtaçtım sana yine muhtacım. Aşkımı, sevgimi gösteremedim bir gün, saçlarım ağarsa da hep sana muhtacım.

Yollarım açılsa bağrıma bassam, sımsıcak göğsünde öyle ağlasam. Doyumsuz sevgini tekrar yaşasam; hıçkırıp, naz yapıp “Ana” diyerek.

Anamsın sen bu bir gerçek. Sen olmazsan ben olmazdım. Sensin gönlümdeki en güzel çiçek. İncinip, koparılsan, yaşayamazdım.

Hasretin unutturdu beni bana, sevgine karşılık veremiyorum. Adet olsun diye olsa da sana, layık bir hediye bulamıyorum.

Maddi değerleri tek tek arasam; hazırlasam güzel bir buket sana, zümrütten, yakuttan sarayları alsam, değeri ölçülmez yanında Anam.

Çiçek aradım dün, beklersin diye; bulamadım taş ve demirden başka… Sevgimizin ifadesi bir tek hediye, yollayamadım ki inan duadan başka!..

Cennetle müjdelenmiş analar; sen de gez salın cennet bahçelerinde… Ayakların altından aksın ırmaklar, makamın melekler gibi yükseklerde…

Şefaatına mashar ol MUHAMMED MUSTAFA (S.A)’nın; rahmetiyle kuşatsın seni ALLAH’ım. Yoldaşı ol hurilerle anamız Fatıma’nın, babamla firdevs bahçelerinde gezin cananım.

Saadetle ol dünya ve ahirette, sana sağlık ve sıhhatler diliyorum. Selam ve sevgi yollayıp nihayette; ta yürekten ANA, ANA diyorum…

1983   Muhsin”

 

-Bayram Köroğlu

 

 

Please follow and like us:
The following two tabs change content below.