30 Haziran 2007, Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum Buluşması

22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri öncesi, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki gerilim hiç olmadığı kadar artmış, bir taraf eli kanlı bir teröriste sayın derken bir diğer taraf da kendisini zamanında neden asmadığı ile eleştiriliyordu.

30 Haziran 2007 tarihinde, günümüz siyasetinde soru işaretlerinin temel sebeplerinden birisi olan miting ki Türkçesi Buluşmadır,  uzun yıllar izleyenlerin ve dinleyenlerin hatırasından çıkmamıştır.

“Bunları yuhalamayın, bunlara bir Dadaş tokadı atın da bir daha doğrulamasınlar!

Kalkmış utanmadan diyorsun ki, terörist başını(Abdullah Öcalan) İmralı’ya götürdü, dayadı, döşedi, yatırdı diyor. Böyle milliyetçilik olur mu diye Milliyetçi Hareket(MHP)’e saldırıda bulunuyor.

Sayın diyen sensin, Onun(Abdullah Öcalan) şehit ettiklerine de kelle diyen sen(Recep Tayyip Erdoğan) değil misin?

Milliyetçi hareket, üç partiden oluşan bir 57.koalisyon hükümetinin üçte birini temsil ediyor, meclisin beşte birini temsil ediyor. Şimdi Allah’tan korkmaz adam(Recep Tayyip Erdoğan) halkı Milliyetçi Hareket(MHP)’e niye iftira ediyorsun?

Niye asacam dediniz de asamadınız diye aradan 7 yıl geçmiş Milliyetçi Hareketi(MHP) suçluyor. Kendisi ise 4 yıl 8 ay 19 günden bu yana iktidarda bulunuyor. O zamanı, o zamanı çok iyi hatırlıyoruz. Eğer mecliste tek başına bir iktidar; senin kadar çoğunluk olmuş olsaydı o zaman görecektin asılıp asılmadığını.

Ama astırmadılar, ona engel oldular. Ona engel olan 11 nolu protokolun altında imzası olan iki kişi bugünki 59. hükümetin başbakan yardımcılarıdır. bir tanesi cumhurbaşkanı adayı olup şimdi meydan meydan dolaşıp kendisini acındıran Abdullah Gül diğeri de Abdüllatif Şener‘dir.

Gerçek bu iken bu gerçeği saklayıp aklınca yükselen milliyetçiliğe ve Milliyetçi Harekete tekrar engel olacağını mı zannediyorsun?

Şimdi mecliste tek başına iktidarı kuran sensin(AKP ve Recep Tayyip Erdoğan). Meclisteki çoğunluk, anayasayı değiştirecek olan 367 milletvekilliğine yakındır. Peki Milliyetçi Hareketi 129 milletvekili ve koalisyon altında suçlamaya kalkarken, idamı kaldırırken, oy verdiğin gibi asılması için niye bir karar alamıyorsun?

Baş örtüsü namusumuzdur diyorsun başörtüsünü çözemiyorsun.

Niye asmadınız diye Milliyetçi Hareketi suçluyorsun sen niye asmıyorsun?

Oğluna(Ahmet Burak Erdoğan) gemi alacak kadar paran var asacak kadar ip mi bulamıyorsun?

-Ver şu ipi (Devlet Bahçeli kürsüde arkasında duran parti üyelerinden birine sesleniyor)!

Al sana yeni ip veriyoruz as, haydi as!”

 

-Bayram Köroğlu

Please follow and like us:
The following two tabs change content below.