Biz Biziz, Peki Siz Kimsiniz?

Bu güne kadar türlü hainliğe susup da, Töre’de Devlet’e ihanet yoktur diyenleriz biz. Ayaklarınızın altına alıp da çiğneyemedikleriniz, falanca duayı bilmez diye tekele çevirdiğiniz tekkelerde beslemeye değer görmedikleriniz. Benliğini kusur görüp de, kadrolarınızdan def ederek aç bırakmanıza rağmen tasma geçirmedikleriniziz biz.

Birileri kocasına binlerce liralık “Vakko” şal aldıramadığı için kavga ederken, sokaklarda dağdan inen eşeklerle mücadele edenleriz biz. Hani İzmirde kanının akmasını izlediğiniz, Kütahya’da ölümünden bihaber gezdikleriniz. Eylüllerde dört duvarın içine kitleyip de yüzleşemedikleriniz, albayı alıp yerine muallimi verdikleriniz.

Türk’üz diye bağırsak da, doğruyuz dedirtmedikleriniz, ülkü peşinde solan çiçeklerin ardından dönüp de ah edemedikleriniz! Biz kim miyiz? Rızkını Erzurumlu bir merkepten dilenirken kimileri, başı dik gezenleriz! Fişlenmeye doymayan, bedel ödemekte kendini geri koymayanlarız biz!

Biz sokak aralarında sırtından vurulanlar, bıçaklansa dahi nezaretlerde gece geçirenleriz. Dik durup eğilmeyenleriz. Kırılıp tükenmeyenleriz, bela olduğunuz hayatlarımızda neşemizi elimizden alsanız da durmak bilmeyen, nefesi tükenmeyenleriz.

Kahpe pusularda sakat kalan, sonsuz kavgalarda yara alanlarız biz! Siz binbir gece asmalı bahçelerde çay içerken, Vatan derdi ile duramayanlarız biz.

Peki siz? Siz kimsiniz!

Tavuklar vardır hani kuş gribi bahanesiyle öldürülen, onlar kadar dahi cesur değilsiniz siz, gökten inen keneler gibi bu milletin sırtına yapışıp kanını emse de doymayanlarsınız siz! Demokrasi diye dağdaki eşekleri başımıza vezir edenlersiniz siz!

Siz mi? Siz bitmeyen ekonomik krizlersiniz; hani birilerinin zengin olup da halkın açlıktan birbirini kemirdiği o ekonomik krizlersiniz. Zemheri ayazında açan çiçekleri dallarından koparanlarsınız siz, dolaplarda dondurup çözündürdüklerinizin katilleri, Türk milletinin en azılı hainleri!

Teröriste kardeşiz diyenlersiniz siz, binlerce şühedanın kanını çiğneyenler, başına sarık, fes takanlara biat edenlersiniz siz!

Müslümanız deyip de kula kulluk edenlersiniz siz! Atatürkçüyüm diyip de bölücülerle geceleri sabah edenlersiniz!

Siz kim misiniz? Sizler bu ülkenin gençleri can verirken evlerinizde hain sohbetler edip, sonunda biz çok mücadele verdik diyenlersiniz! Meydanda ses çıkarmaktan aciz televizyonlarda poz kesenlersiniz!

Nereden indiniz, nereden geldiniz, nereye gidersiniz!

Ağa diye birinin peşine takılıp, yalakalıktan dizleri aşınanlarsınız siz! Ağızlarından bal akarken kanattığınız ocaklar, her sene kabrine gittiğiniz adamın davasını satanlar!

Siz kimsiniz, kimlerdensiniz, ne edersiniz bilmeyiz. Biz dün de bizdik, bugün de biziz, yarın da biz olacağız!

Belki bugün gideceğiz, yıllarca bekleseniz de gelmeyeceğiz ama o kutlu 40 gibi, ansızın belireceğiz!

 

-Bayram Köroğlu

Please follow and like us:
The following two tabs change content below.

2 thoughts on “Biz Biziz, Peki Siz Kimsiniz?

  1. Biz ebabil kuşuyuz govdesini mağrur sanan fillerin korkulu rüyasıyız

  2. Ganimet için nöbet yerini terk eden uhud okçularının karşısında BEDR’in aslanlarıyız.

Comments are closed.