Mübariz İbrahimov’un Mektubu

19 Haziran 2010 gece 23.30 sularında Azerbaycan ordusundan bir asker, Ermenistan sınırındaki mayınlı araziyi geçer. Tek başına bir Ermeni karakolunu içindeki askerlerle birlikte yok eder. Cephanesi bitene dek savaşır. Ardından şehid düşer. Bu asker, Mübariz İbrahimov’dur.(İbrahimoğlu) Cenazesi Azerbaycan’da “Hamımız Mübarizik” sloganlarıyla defnedilen bu yiğit, Azerbaycan’ın ulusal kahramanıdır. Aşağıda sınırı geçmeden az önce yazdığı veda mektubunu yayınlıyoruz.

Azerbaycan Türkçesi :

“Canım, atam və anam. Məndən sarı darıxmayın. İnşallah, cənnətdə görüşəcəyik. Mənim üçün bol-bol dua edin. Vətənin dar günündə artıq ürəyim dözmür. Allaha xatir bunu etməliyəm. Ən azından ürəyim sərinlik tapar. Şəhid olanadək bu şərəfsizlərin üzərinə gedəcəyəm. Şəhid olsam – ağlamayın. Əksinə, sevinin ki, o mərtəbəyə yüksəldim. Allaha ibadətlərinizi dəqiq yerinə yetirin. Çoxlu sədəqə verin. Seyid nəvəsi olaraq bunu etməliyəm. Allah böyükdür. Vətən sağ olsun. Oğlunuz Mübariz. Haqqınızı halal edin”

Türkiye Türkçesi :

“Canım babam ve anam. Bana sakın darılmayın. İnşallah cennette buluşacağız. Benim için bol bol dua edin. Vatanımın zor günlerine artık kalbim dayanmıyor. Allah rızası için bunu yapmalıyım. En azından kalbim biraz sakinleşir. Şehid olana kadar bu şerefsizlerin üzerine gideceğim. Şehid olursam ağlamayın. Aksine sevinin o makama yükseldiğim için. Allah’a ibadetlerinizi tam olarak gerçekleştirin. Çok çok sadaka verin. Seyid torunu olarak bunu yapmalıyım. Allah büyüktür. Vatan sağ olsun. Oğlunuz Mübariz. Hakkınızı helal edin.”

 

Mübariz İbrahimov’un mektubunun seslendirilmiş halini dinlemek için :Mübariz İbrahimov’un Mektubu (YouTube)

Please follow and like us:
The following two tabs change content below.

Fırat Kazganoğlu

Meçhul bir zamanda doğdu. Muammaya müptela. Türkçü. Yazar.