GENÇLERİMİZİN HAYALLERİ BİZLERİN GELECEĞİDİR

Ülke olarak hayal kurmadan yaşamayı başarabiliyoruz. Tarihimiz kurulan hayallerin bir gün gerçekleşmesi uğruna yapılan savaş ve çetin mücadeleler ile doludur. Bizler kurduğumuz hayellerin peşinden koşmadıkça onlara ulaşamayacağımızı unutmuş durumdayız. Dünyada bir çok ülke veya başarılı kişiye baktığımızda önce kurdukları hayallerin peşinde koşmuş ve sonrasında bunları doğru kararlar ile hayat geçirdiklerini görürüz. Örneğin; eski Amerika başkanı Kennedy bir konuşmasında en fazla 10 yıl içerisinde uzaya bir araç göndereceklerini söylediğinde herkes bunun bir hayal olduğu söylerken önce bunun hayal edilmesini gerektiğini bilmiyorlardı. Böylece Kennedy bunu söyledikten 7 yıl sonra Amerika Birleşik Devletleri uzaya araç gönderdi ve hayaller ile başlayan çalışma sonunda belirlenen hedeften daha kısa bir süre içerisinde gerçekleştiğine şahit olduk. Dünyada bu gibi örnekleri çoğaltabileceğimiz gibi bu örneklere bir yenisini ekleyebilmek için her şeyden önce işe hayal kurarak başlamalıyız. Bunu geleceğimize taşımamız için de ilk adımı biz gençlerin atması ve harekete geçmesi gerekmektedir.
Gençler bir toplumun geleceğine ayna tutacak ve dünyayı yaşanılabilir bir hayata kavuşturacaktır. Günümüzde hayal kurmaktan uzak olanlar ise gelecek yaşamında çok büyük başarılara ulaşamayacak ve bu büyük kavuşmanın bir parçası olamayacaktır. Bizlere siz hayalperest insanlarsınız denilmesini aldırmadan hayal kurmalı ve bu idealin peşinden koşmalıyız.
Öncede “Bir hayal etsene” cümlesini sıklıkla kullanırken şimdi kurduğumuz cümle içler acısı: “Hayal bile edemezsin” burada acizliğin ve eksikliğin bizleri ne kadar çepeçevre sardığını görüyoruz. Çevremizdeki olay ve kişiler bizleri bu tür kalıplara sürüklüyor olsa da bununla baş etmeli ve her şeye rağmen hayal kurarak geleceğimize ışık tutmalıyız. Kurduğumuz hayaller bir çok kişiye göre ulaşılmaz olabilir ama kendimiz için asla böyle olmamalı. Unutmamalıyız ki insan hayata geçiremeyeceği şeyi hayal edemez. Bu yüzden hayal ettiklerimiz ulaşmak zor olabilir, hatta kesinlikle kolay olmayacaktır ama imkansız değil.
Kurduğumuz hayallere ulaşmak için bugünden başlayarak çalışmalıyız. Bu çalışma bir yol haritasıyla çok kolay olacağını söylersek yalan söylemiş oluruz. Hiç kimsenin elinde sihirli bir değnek yok ve hayallerinize çalışmadan elde edebileceğinizi söyleyen herkes sizi kandırıyor. Çalışmalısınız hemde çok. Bu çalışmalar sırasında önünüze koyduğunuz hedefleri sırasıyla geçerken o kadar anlamsız ve gereksiz mücadeleler vereceksiniz ki bazen her şey sizin bitmiş gözükecek bazen başladığınız yerde olduğunuzu görerek pes etmek isteyeceksiniz. Bütün bunlara rağmen vazgeçmeyip hayalleriniz peşinden koşmaya devam ederseniz kendinizi her zaman bir adım ileride görmek ister ve bu uğurda çabalarsanız hayat size hayallerinize ulaşmanız için gerekli imkanları çalışmanızla doğru orantıda önünüze sunacaktır. Kendinize koyduğunuz somut hedefler ile kendinizi geliştirecek ve bir çok defa da hezimete uğrayacaksınız. Ama unutulmamalıdır ki hayallerinize ulaşma yolundaki en büyük basamaklar uğradığınız bu hezimetler olacaktır.
Bunca sebeptendir ki geleceğimize güzelleştirecek ve imar edecek olanlar hiç şüphesiz ki hayal kuran ve kurdukları hayaller uğruna bir çok kez hezimete uğramayı göze alan gençler olacaktır. Hayat boyunca karşısına çıkacak bir çok fırsat ve kullanılacak zamanı iyi değerlendirecek olan gençler var oldukça “Büyük Kavuşma” hayalden öteye geçecektir.
Gençlerimizin hayalleri bizlerin geleceğidir.

Please follow and like us:
The following two tabs change content below.

Rıfat Karabaş

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sosyal Hizmet Mezunu (2019) Canik Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı ( 2016-2018) OMÜ Sosyal Hizmet Topluluğu Kurucu Başkanı (2017-2018) Ulusal Gençlik Parlementosu Samsun Delegesi (2017-2019) Sosyal Hizmet Toplulukları Platformu Başkan yardımcısı (2018-...) Çocuk Kadın Gençlik ve Engelli Derneği Başkanı (2019-...)

Latest posts by Rıfat Karabaş (see all)