Daha Güçlü Yarınlar İçin Bir Adım Geri

Talip olan mağlup, hazır olan galip olur. Misak-ı Zafer’de ilk günden bugüne bizi daha çok çalışmaya ve daha çok üretmeye iten güç budur. Talip olduğumuz ateşten gömleğe hazır olmak. Bilgisayar çağında doğan ve büyüyen biz gençler için üretmek ve eleştirmek her ne kadar kolay olsa da nitelikli içerikler üretmek henüz tam anlamıyla anlayıp sindirebildiğimiz bir husus değil. Bizler burada –Misak-ı Zafer’de- ilk adımımızı attık. 

Bu ilk adım, Misak-ı Zafer’i kurduğumuz arkadaşlarımla hayal ettiğimizden çok daha büyük oldu. Kısa ömrümde ilk defa arkama baktığımda “başardık” diyebiliyorum. O vakitler üniversite öğrencisi birkaç arkadaş “Dünya Türklüğü için ne yapabiliriz” demiştik, cevabı bu oldu. Son baktığımda yaklaşık 60 bin ayrı okura ulaşmış, internet olan her memlekete misafir olmuştuk. Bununla birlikte Güney Azerbaycan’ı ve Kırım’ı ele alan iki ayrı dosya yayımlanmış, bunlardan biri kitaplaştırılmıştı. YouTube’da avazımız çıktığınca sesli-görsel alanda çalışmalar yapmış, her Türk gibi saldırıları göğüslemeye başlamıştık.  

Yazının başından kalkıp biraz sonra oturduğumda baştan aşağı kısa bir göz gezdirdim ve kendime sordum: ben bunu niye yazdım? Benim gibi soranlar olduysa cevabı: bugün Misak-ı Zafer’de yeni bir dönem başlıyor. 18 aydır yürüttüğüm genel yayın yönetmenliğinin ardından başına geçtiğim Misak-ı Zafer’in yönetim kurulu başkanlığını yaklaşık 6 ay sonra yazarlarımızdan Ömer Faruk Şahin’e devrediyorum. Bu sayede Misak-ı Zafer’in yazarları ve okuyucuları yeni bir devrin ilk yazısını okuyor. Benim için ne büyük gurur… Dün, bugünün yarın olduğu bilincini aşılayabildiğimiz, beraber büyüdüğümüz arkadaşlarımız meşaleyi bizlerden teslim alıyor. Yalnızca daha da ileri gidebilmek için. 

Ara ara ileri atılmak için gerilemek gerekir. Misak-ı Zafer emin adımlarla ilerlerken ben bir adım geriden takip ediyor olacağım. Ne mutlu ki şahsiyet sahibi, gerektiğinde gereğini yapacak Türk milliyetçileri hâlâ bizimle. Misak-ı Zafer’e yeni döneminde başarılar dilemeden evvel dünden bugüne bizlerle yürüyen, destekleyen ve saygı çerçevesinde eleştiren herkese teşekkür ediyorum.  

Yeni yönetim ile Misak-ı Zafer’in iki yılda gerçekleştirdiğinden çok daha nitelikli ve kuvvetli çalışmalarda bulunacağına inancım tamdır. Bizler, günü geldiğinde hazır olacağız. 

Please follow and like us:
The following two tabs change content below.

zaferyemin