Abdülcemil Kırımoğlu’nun Kaleminden Alparslan Türkeş

MHP’nin kurucusu, emekli albay, Başbuğ Alparslan Türkeş 4 Nisan 1997’de ebediyete irtihal etti. Ardından çok şey söylendi, yazıldı. Fakat bazı insanları daha iyi tanımak için “biraz dışarıdan” bir bakış çok daha faydalıdır. Bu durumda merhum Türkeş hakkında “dış Türklerin”, özellikle de bulundukları toplulukta lider pozisyonunda olanların, sözleri çok mühimdir.

Kırım Türklerinin daha yaşarken efsane olmuş lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu şüphesiz bu tarife en fazla uyan isimlerdendir. Sözünün kıymeti fevkalâde önemlidir.

Fazla uzatmadan, yazının geri kalanını, Alparslan Türkeş’in arkasından aşağıdaki satırları yazarak tarihe şahitlikte bulunan Cemil Aga’ya bırakıyorum.

(Aşağıdaki satırları, Kurultay Gazetesi’nin 5.4.1999 tarihli “Başbuğ Özel Eki’nden” iktibas ettim.)

 

“Alparslan Türkeş, bütün Türk Dünyası gibi Kırım Tatar Türkleri için de unutulmaz bir şahsiyet olarak Hakk’ın rahmetine kavuştu.

Hep söylediğim gibi, Sovyetler Birliği devrinde, demir perde altında, Hür Dünya’dan sınırlı malûmat alırken Sovyet basını bizim ölçeğimizde, Sovyet basınında kim karalanırsa bizler bilirdik ki onlar iyi insanlar ve iyi işler yapıyorlar. Alparslan Türkeş ve onun Bozkurtları da Sovyet basınında hep kötü bahsedilir ve karalanırdı. Biz de bilirdik ki ülkücüler bizim taraftan insanlardı ve taa o yıllardan sempatimizi ve saygımızı kazanmışlardı.

Demir perde aralanıp, Hür Dünya’dan ve Türkiye’den daha fazla malûmat almaya başlayınca anladık ki yanılmamışız. 1975-76 yıllarında hayatımızı, benim için ve halkım için Türk kamuoyunu ayağa kaldıran bu vatansever insan ve onun ülkücüleri kurtarmış.

Bu alicenap insan ve onun ülküdaşları, bizimle beraber ağlamışlar, bizimle acılarımızı paylaşmışlar, bizler için dualar etmişler. Kırım Tatar Türkleri merhum Alparslan Türkeş’e ve ülkücülere müteşekkirdirler.

Gıyaben seneler önce tanıdığım ve sonra, Türkiye’ye birinci kere ettiğim ziyaret günlerinde, 1992 7 Şubat’ta tanışmak mutluluğuna eriştiğim merhum Alparslan Türkeş’e Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.

1997 4 Nisan saat 22.45’te Türk Dünyası en büyük evlâtlarından birisini kaybetti. Allah milletimize Alparslan Türkeş gibi daha çok insanları yetiştirmeye nasip eylesin.

Mustafa A. Kırımoğlu
Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı
6.3.1998
Kırım, Bahçesaray”

 

Please follow and like us:
The following two tabs change content below.

Fırat Kazganoğlu

Meçhul bir zamanda doğdu. Muammaya müptela. Türkçü. Yazar.