İYİ Kİ ECZACILAR VAR

Korona virüsün tüm dünyayı etkisi altına alması ile sosyal medya kullanımı, dijital dönüşümler derken hayatımızda birçok şey değişti. Bunların başında ise mesleklere olan bakış açısının olumlu anlamda değişmesi oldu. Birçok meslek grubu korona virüste ki etkin mücadelesinden dolayı vatandaşlarımız tarafından büyük bir takdir kazandı. Tabi ki en çok alkışı bu süreçte sağlık çalışanları aldı. Sağlık çalışanları deyince akla ilk olarak doktor ve hemşireler gelse de covid-19 bu algıyı yıktı.

İşte sağlık çalışanı olduğu artık tamamen kabul gören mesleklerden birisi de eczacılar oldu. Eczacılar uzun zamandır kamuoyunda geri plana atılmış meslek grubuydular. Ama hastanelerin bu süreçte yetersiz kalmasıyla halk eczacısına ve eczanesi başvurdu. Eczacılarımız covid-19 salgının başlangıcından itibaren müthiş bir azimle çalıştılar ve büyük bir kararlılık ortaya koydular. Halkın maske ve dezenfektan ihtiyacını hiçbir ticari kaygı taşımadan sağladılar. Her yerin kapalı olduğu bu günlerde eczaneler açık eczacılar ise görevdeydiler.

Eczaneleri ziyaret eden vatandaşlarımızın zarar görmemesi ve bulaşıcılığın artmaması adına eczanelerinde birçok yeniliği yaptılar. Bu yeniliklerin başında sosyal mesafe sağlanması, raporlu ilaçların reçete edilmeden hastaya ulaştırılması, eczanelerde sağlık danışmanlığı gibi birçok olumlu yeniliği hayata geçirdiler. Covid-19’un herhangi bir aşı ve ilacının olmaması bireylerin bağışıklığının güçlendirilmesine önemi artırdı. Bunun için yine eczacılarımız hem risk gruplarında ki vatandaşlarımıza hem de diğer vatandaşlarımıza büyük bir özveri ile akademik ve bilimsel en doğru bilgiyi aktardılar. Eczacılar takviye ve bitkisel ürünler hakkında bilgi alınacak en doğru kişiler olduğunu bir kez daha gösterdiler.

Vatandaşımız artık her başı ağrıdığında acile koşmak yerine, ilacını kullanırken nelere dikkat etmesi gerektiğini, kendi sağlığı için yapması ve yapmaması gerekenlerin neler olduğunu eczacısına danışarak en doğru bilgiyle öğrenebileceğini gördü. Aslında bu olması gereken bir durum iken biz ülke olarak covid-19 pandemi sürecinde bu alışkanlığı edindik. Umuyorum ki bu bilinç hep devam eder ve halkımız ilacın ve bitkinin uzmanı olan eczacısıyla doğru iletişim kanalları kullanarak iletişimini hep açık tutar.

Bu süreçte olumsuz şeylerde olmadı değil. Serbest eczacılık yapan beş eczacımız görevlerinin başında iken maalesef pozitif oldular ve vefat ettiler. Vefat eden eczacılarımı büyük bir saygı ve minnetle anıyorum. İsimleri ölümsüz bir şekilde Türk Eczacılığı’nın tarihine yazıldı. Görevini en güzel şekilde yerine getiren tüm eczacılarıma ise tüm toplum adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Ecz. İHSAN GİRAY

Ecz. Himmet Taştan KARDAŞLAR

Ecz. İsmail DURMUŞ

Ecz. Merih YALÇINÖZ

Ecz. Süreyya ZIPKINKURT

 

Şehit ECZACILARIMIZIN aziz hatırasına…

 

Please follow and like us:
The following two tabs change content below.

Şahin Altıntaş