Dünya Mutfakları!

Aşçı değilim, hele hele şef hiç değilim. ?

Sadece geçmiş ile gelecek arasında bir bağlantı kurup, ufak tefek bir takım kitapları karıştırınca ve sağlam bir araştırma sonucu vardığım olası 2020 ve sonrası dünya düzenin yeniden çizilmesi konusunda bazı başlıkları paylaşayım dedim.

Önce kısa bir bilgilendirme.

Dünya mutfaklarında en ünlü 3 mutfak vardır.Bunlar ;ABD, RUSYA ve ÇİN mutfaklarıdır. En ünlü şef ise tabii ki İNGİLTERE.

Bu mutfaklarda coğrafyaya göre çeşitli yemekler hazırlanır. Kimisi acı ve az pişmiş( kanlı)! Kimisi hafif ve az yağlı! Yemek tarifleri için uzun yıllar çalışma ve deneme yanılma yöntemleri kullanılır. Servis edilen yemekler zaman zaman çok beğenilir, bazı zamanlar ise mide bulandırır.İşte mide bulandırdığı zaman ŞEF yemeğe müdahale eder. Ana yemeklere bir bakalım.

1.)Doğu Akdeniz Olayları

2.)Kasım Süleymani ve Bağdadi Ölümü

3.)Ortadoğu Yeni Haritaları

4.)Nüfus Azaltma Politikaları

5.)Çin-Türkiye-İran Merkezli İpekyolu projesi

Ara Sıcaklar ;

1.a.)Libya iç karışıklık ve dış ülkelerin müdahalesi

2.a.)Ortadoğu yeni aktörlerin çıkarılması ve eski projelerin rafa kalkması

3.a.) BÖL-PARÇALA-YÖNET

Suriye(Ayrı bir Kürt Devleti) -Irak(3)

Suudi Arabistan(5)-Libya(3)-Yemen(2)

4.a.)Geçmiş yıllarda ortaya çıkan bir çok virüs gibi yeni ismi ile biyolojik silah(Corona Virüsü)(Özellikle Çin ve Hindistan Nüfusu)

5.a.)Kanal İstanbul, Çin tamamen karantina altına alınıp ticari faaliyetlerinin çökertilmesi, İran halk ve yönetim arası çatışma ve çeşitli ayaklanmalar.

Bu başlıkların hepsi 3 ünlü mutfaktan çıkmıştır ve şuan müşteri önüne servis edilmiştir.Bakalım müşteri beğenecek mi? Yoksa üzerine bir de tatlı siparişimi verecek? Şef şuan sessizliğini koruyor. Peki biz masamızı donatacak mıyız?

Hesabı ödemeye gittiğimizde paramız çıkışacak mı?

Cevabını bildiğim soruları sormayı sevmem lakin damak tadımızın ayrı olduğu o kadar çok kişi var ki bunları soru olarak bırakıyorum.

Bizim masamızda bugüne kadar yemeği beğenmeyip ya aşçıyı dövdük ya masayı dağıttık kimi zamanda hesabını ödedik ve ödüyoruz da. Bundan sonrası için tek temennim kendi mutfağımızda kendi yöresel lezzetlerimizi yapmaktır.

Zaferle Kalın…

 

İnsanlık ölmüştür sadece defin işlemleri uzun sürmektedir!

 

MZHSD

Hasan Süha Doğan

 

Please follow and like us:
The following two tabs change content below.

Hasan Süha Doğan

Dün Bugün Yarındı..

Latest posts by Hasan Süha Doğan (see all)