BEYAZ PİRAMİTLER ( TÜRK PİRAMİTLERİ)

Kimilerine göre bir efsane, bir hikaye kimlerine göre ise saklanmış, gizlenmiş bir gerçek. Hayat kadar, savaş ve barış kadar bir gerçek. Bu yazımız da Çin ülkesinin sınırları içerisinde var olduğu iddia edilen piramitleri birkaç kaynaktan araştırıp siz değerli okuyucunun istifadesine sunmaya çalışacağım.

Beyaz Piramitlerin var olduğunu iddia eden, bu konuda çeşitli yazılarda kaleme almış olan araştırmacı yazar Oktan KELEŞ bir yazısında şu bilgileri vermiştir;

‘’Şimdi, bu konuda bilinen birkaç kısa bilgiyi tekrar gözden geçirelim:

 Bu konuda anlatıla gelen bilgiler şöyle; (burada anlatılan bilgilerin doğruluğu veya yanlışlığı konusunda şimdiye kadar elimizde kesin bilgiler yoktu.) Çinin Xi’an bölgesinde, 300 metre olduğu söylenen dev bir piramit ve etrafında çeşitli boyutlarda  pek çok piramitler olduğu ifade edilmektedir. Bu piramitler Orta Amerika’daki piramitler gibi düz bir tepeye sahiptir. Bu piramitlerin 5000-6000 yıllık oldukları tahmin edilmektedir.

 Beyaz piramitleri, 2. Dünya savaşı sırasında Amerikalı pilot James Gaussan, Hindistan’dan Chungking’e erzak taşırken gördüğünü rapor etti. Kireçtaşından yapıldıklarını tahmin ettiğini söyledi. Böylece bu bölgedeki dev piramitleri tartışmaya açmış oldu. Alman araştırmacı yazar, Hartwig Hausdorf bölgeyi bizzat ziyaret etti. Birçok materyal ve bilgi topladı hatta birkaç fotoğraf elde etti. Ancak bu fotoğraflar birkaç tane ve uzaktan çekilmiş idi. Daha sonra, Çin yönetimi, bu bölgede araştırma yapmayı, hem yabancı araştırmacılara hem de kendi araştırmacılarına ve arkeologlarına  yasakladı.

 1954 yılında C-54 uçağından çekilen ilk fotoğraf Life Dergisi’nde yayınlandı. Hausdof bu piramitlerde, ön Türklere ait yazıtlar ve çok değişik mumyalar olduğunu söylese de delillendiremediği için bu bilgileri  kuşkuyla karşılanmıştır.

 Bir tv programına katılan eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, “1984 yılında Çin’i ziyaret ettiğini, orada eski Mısır medeniyetinden daha ileri tekniklerle yapılmış mumyalar gördüğünü” ifade etmiştir.

 Bu konuda araştırma yapmak isteyen birçok araştırmacı ve arkeolog Çin hükümetine başvurmuş ama başvuruları geri çevrilmiştir. Zaman zaman buraya turist olarak giden araştırmacılar, piramitleri uzaktan gördüklerini ve etrafta yöresel kıyafetler içinde Çinli köylüleri gördüklerini ifade etmişlerdir.

 Çin’in, bu piramitler gizlemek için üzerlerine toprak döküp ağaçlandırdığı da  söylenmektedir.’’

Onaltıyıldız.com sitesinde konuyu sık sık gündeme getiren ve bir kez de Çin Halk Cumhuriyeti’ne giderek beyaz piramitlere gittiğini iddia eden Keleş birçok fotoğrafı da yazısı ile birlikte yayınlamıştır.

Bu piramitlerin bir tanesinin yüksekliğinin 300 metreyi bulduğu (-ki bu mısırda ki piramitlerin yaklaşık 2 katı yüksekliğe sahip bir piramit yüksekliği demektir.) ve bölgede çeşitli büyüklük ve yüksekliğe sahip 100 kadar piramit olduğu iddia edilmektedir. Bu piramitlerin neden bu kadar tartışma konusu olduğu akıllara gelebilir veya Çin devleti bu piramitleri neden ve niçin gizlesin ki diye düşünebilirsiniz. Piramitlerin aslında Eski Türkler de mezar anlamına gelen ‘KURGAN’lar olduğu düşünüldüğünde ve bu mezarlarda mumyalama teknikleri ile insanları, çeşitli başka tekniklerle de eşya ve günlük kullanım araçlarının ( yaşanılan çağa ve döneme ait bilgilendirmesi arkeoloji ve tarih açısından yüksek bir ehemmiyet arz ediyor.) içerisinde barındırıyor olması akla gelen ilk sebepler. Böyle piramitlerin varlığının kabulü üzerinden yapılabilecek en makul açıklama şimdilik bu gözükmektedir.

Science News gazetesi ikinci dünya savaşı yıllarında piramitler hakkında şöyle bir yazı yayınlamıştır. “…Bölgede bulunan piramitler çamur ve topraktan yapılmıştır. Mısır piramitlerinden çok höyüklere benzerler ve bölge henüz keşfedilmemiştir’’. Bölgede bulunan Amerikalı Bilim insanları Beyaz Piramit denilen yapının 300 metreye yakın bir yüksekliğe sahip olduğunu söylemektedirler ki bu mısır piramitlerinin iki katı kadardır. Piramitlerin varlığına dair bir diğer kaynak ise Science News gazetesinden yazılmış olduğu iddia edilen mevcut yazıdır.

 

Piramitlerinin var olduğunu iddia eden kişilerden birisi de Prof.Dr.Kazım MİRŞAN’dır.

Kazım Mirşan’ın mesleği inşaat mühendisliğiydi. İTÜ’de eğitim görmüştü, sosyal ve beşeri bilimler alanında yüksek eğitim almamıştı, hobi olarak tarih araştırmacılığı yapıyordu. Bu bilgiyi vermiş olmamın sebebi kendisinin profesyonel bir tarih araştırmacı veyahut akademik bir tarihçi olmamasının bilinmesini istememdir. Konuya yaklaşımımızda ki objektifliğin bozulmaması açısından bu bilgiyi vermek zarureti hissettim. Elbette ki Mirşan hocanın tarihçi olmaması görüşlerinin ve düşüncelerinin yanlış olduğu anlamına gelmez fakat konu hakkında görüşlerinin değerlendirilirken bir tarihçi olmadığının da bilinmesi gerekir.

Prof.Dr. Mirşan; ‘’Türk tarihinin M.Ö. 15.000’lere dayandığı, yazıyı Türklerin bulduğu, Sümer – Hitit – Frig – Etrüks gibi uygarlıkların kökeninin Türklere dayandığı, Çin‘deki bu piramitlerin Türkler tarafından inşa edildiği gibi çeşitli görüşlere sahipti.’’

Bu mesele hakkında  gerek nitelik gerekse nicelik anlamında daha bilimsel ve daha sağlıklı çalışmalar yapan, konunun üzerinde tarihsel belgeler ve araştırmalarla incelemelerde bulunmuş olan Prof.Dr.Ahmet TAŞAĞIL hocanın görüşleri ise şu şöyledir; Türk piramitleri olarak tanıtılan yapıların, eski Çin imparator mezarları olduğu yönündedir. Bölgede bilinen eski Türk uygarlıklarının bu denli devasa yapılar inşa etmeye gereksinim duymayacaklarını, bunun yanı sıra inşaat için gereken ağır insan gücü ve maddi imkanları da karşılanamayacağını, bu yapıların doğrudan Çin tarihiyle ilişkili olduğu görüşündedir.

Tekrardan iddia edilen piramitlere dönecek olursak. Tüm bu iddiaların sebebi ve ispat çabaları meselenin iki boyutu üzerinde durulması gerekliliği ortaya çıkıyor. Birincisi Türk ve Çinlilerin medeniyet tarihleri, ikincisi ise piramitlerin sahibi olduğu iddia edilen Ortaasya Türk topluluklarının bilimde özellikle tıpta ne derece ileri gittiğinin bu piramitlerde ki mumyalarda görülmesidir. Birkaç örnek vermek gerekirse; Tıpta ileri gittiği söylenen Antik Mısır medeniyetlerinde bile mumyalama yapılırken insan veya mumyalanacak canlının iç organlarının çıkarıldığı görülürken Beyaz Piramitler de ki var olduğu iddia edilen mumyaların hepsinin iç organları ile birlikte mumyalandığı ve aradan geçen  3000 bin yıla rağmen ilk günkü gibi sağlam kaldığı iddiasıdır. Mumyalar üzerinde ameliyat izleri olduğu ve bu ameliyat izlerinin üzerinde ki dikişlerin at kılından yapılmış iplikler ile kapatıldığı söylenmektedir.

Sağlık eski bakanı Halil Şıvgın katıldığı tv programında ünlü beyin cerrahı  Prof.Dr.Gazi YAŞARGİL ile İsviçre de  meseleyi konuştuğunu, Urumçi de ki gördüklerini anlattığını ve kendisinin de bölge de incelemelerde bulunduğunu Türklerin eski çağlarda ki yaptıkları ameliyatları günümüzde ki imkanlarla yapabiliyoruz ve ben orada ki bir ameliyat aletini aldım, günümüze uyarladım ve şimdi benim ismimle anılıyor dediğini söylüyor.

Yazının başında dediğim gibi bu mesele kimilerine göre gerçek kimlerine göre bir masal. Konuyu birçok tarafı ele almaya çalıştık. Bu noktadan sonrası yine bilimin gerçekliğine ve insanlığın bilimsel metotları kullanarak, geliştirerek tarihin karanlığına ışık tutmasına kalmıştır. Bu yazıda ki tüm bilgiler taraflarınca kendi delil ve düşüncelerine göre iddia edilen ve bilimin teyidine muhtaç birer söylemdir.

Bu konu dünya basınının da çok ilgisini çekmiş ve araştırmacı yazar Oktan KELEŞ’in yazısında sonra birçok haber sitesi konuya geniş yer vermiştir. Onlardan birkaç tanesini sizlerin istifadesine sunmak istiyorum;

Macaristan

 http://pityutanarur.blog.hu/2010/06/19/piramisok_kinaban

 Singapur

 http://aku-macjay.blogspot.com/2011/02/teknologi-robot-turki-uthmaniyah.html

 Kazakistan

 https://bnews.kz/kz/news/obshchestvo/zhakinda_kitaidagi_kone_turki_piramidalarin_zertteuge_kazak_ekspeditsiyasi_attanadi

 Azerbaycan

 http://www.xezerxeber.az/Maraql%C4%B1/69254.html

 http://parafr.az/oxu.php?id=2497

 Almanya

 https://turkishpress.de/tr/node/1443

 http://www.sempria-search.de/dradio-wissensnachrichten/20110411/j26g.html

 http://www.migazin.de/amp/2010/04/03/turkische-presse-turkei-03-04-2010-erdogan-usa-aserbaidschan/

 Çin

 http://bbs.tianya.cn/post-worldlook-420773-1.shtml

  http://www.trt.net.tr/espanol/cultura-y-arte/2016/06/23/sabian-que-existen-en-china-piramides-construidas-por-los-turcos-516871

NOT: Yazıda Sağlık Eski Bakanı Halil ŞIVGI’nın katıldığı söylenen program 2003 yılında ATV de yayınlanan, sunuculuğunu araştırmacı yazar Hulki CEVİZOĞLU’nun yaptığı Ceviz Kabuğu programıdır.

KAYNAYÇA:

https://onedio.com/haber/cin-in-gizledigi-iddia-edilen-beyaz-piramitler-gercekten-turk-tarihinin-urunu-mu–728791

www.onaltiyildiz.com/?artikel,34

https://www.youtube.com/watch?v=da0T3j-CweY

https://www.youtube.com/watch?v=p18VD4PhaNI

http://www.onaltiyildiz.com/?haber,6779

https://www.aksehirpostasi.com/yazarlar/ceyda-cakir/tarihi-degistirecek-beyaz-piramitler/1975/

https://www.tarihkomplo.com/2017/05/turk-piramitleri.html

https://www.youtube.com/watch?v=wBoDHU7UsLo

https://konumuzmerak.blogspot.com/2014/10/beyaz-piramitler.html

https://turkcihantarihi.wordpress.com/32-turk-tarihi-arkeolojik-kazilar/01-turk-piramitleri-beyaz-piramitler/

 

Please follow and like us:
The following two tabs change content below.

Şahin Altıntaş